Óvszer felhúzása helyesen

Az óvszert használók 50%-a nem birtokol bizonyos információkat! Íme néhány fontos tudnivaló.

A biztonságos szexuális együttlét érdekében a legmegfelelőbb védekezési eszköz a gumióvszer. Ugyanis nem csak a terhesség elkerlésére szolgál, hanem a szexuális úton terjedő nemibetegségektől is. Világszerte ez a legközkedveltebb, illetve leghatásosabb fogamzásgátló módszer. Nagy szerepe van a HÍV vírus és a herpeszek terjesztésének megelőzésében is.
Abban az esetben is, ha a férfi és a nő is teljesen egészséges, a gumióvszer rendkívül hatékony védelmet nyújt.
 
óvszer
 
Sokan távolodnak az óvszer használatától, azért, mert kényelmetlen és tompulnak az érzések. Pedig használata nem csak a férfiaknak, hanem a nőknek is jót tesz, használata a vagina egészségét segíti elő, megakadályozza a fertőzések átjutását a hüvelybe.
Ebben a modern világban számtalan féle- fajta formája van. Annak sem kell tartani az óvszerhasználatától aki allergiás a latex anyagára, készülnek ugyanis latex-mentes termékek is.
A megszokottól eltérő készítményeket is vásárolhatunk. Válogathatunk tetszés szerint különböző formájú, színezésű, ízesítésű, illatú és méretű gumióvszereket is.
Ennek köszönhetően még izgalmasabbá és élvezetesebbé tehető az orális kényeztetés és maga az aktus.
 
 

Az óvszerhasználat

Azon kívül, hogy megvéd a nem kívánatos terhességtől – kb. 95%-os biztonságot nyújt a szexuális úton terjedő betegségektől. Ennek érdekében kövessük a használati utasításokat, hogyan kell helyesen felhelyezni az óvszert.
 
 1. Óvatosan bontsa ki a csomagolásból, ne sérüljön az óvszer!
 2. Az óvszer végén lévő spermazsákból szorítsa ki a levegőt, különben használat közben kiszakadhat!
 3. Csak teljesen merev péniszre húzza fel, majd húzza vissza a fitymát!
 4. Az óvszert helyezze a makkra, majd húzza lefele görgetve a pénisz végéig.
 5. Igazítsa az óvszert úgy hogy ne legyen benne levegő!
 6. Az óvszer csak 1x használatos, az aktus végen papírzsebkendőbe csomagolva helyezze a szemetesbe!
 
kép: www.anonimaids.hu
 

Néhány tanács:

 
 • Az óvszert mindenképp az aktus előtt fel kell helyezni, fogja össze az óvszer hegyét a felrakásnál, hogy legyen hely a spermának.
 
 • Az együttlét után még merev állapotban húzza ki a péniszt, az óvszer gyűrűjét megfogva, nehogy kifolyjon a sperma.
 

Leggyakoribb hibák azokkal a párokkal akik az óvszert választják a védekezéshez

Az óvszer túl későn kerül fel, így nem megakadályozva az előváladék hüvelybe jutását. Az erekciós állapot elérésének nehézsége általában a túl nagy izgalom adtán fordul elő, illetve a nem megfelelő méretű óvszer kiválasztása következtében adódhat.
 

Ennek érdekében ejtsünk szót a megfelelő óvszervásárlásról!

Az óvszer fontossága a védelem, de majdnem ilyen fontos, hogy kényelmes is legyen!
A probléma pedig általában akkor adódhat, ha a férfi nincs tisztában a méretével. Ez azért lehetséges,mert vagy túlbecsülik, vagy túl kicsinek gondolják azt. Sokan inkább átsiklanak ezen, minthogy szembesüljenek szerszámuk méretével. A sokszor emlegetett „méret a lényeg” szlogen miatt sok férfi azt hiszi, hogy a nőknél a méretes pénisz a nyerő. Ez köszönhető a sok pornófilmben látott extrém méretű pénisznek és ez vezet a hétköznapi férfiakban kialakuló kisebbségi komplexushoz.
Akár emiatt, akár a tudatlanság következtében vásárolnak nagyobb méretű gumit, ami természetesen aktus közben lecsúszik, tehát innentől kezdve  az óvszer már nem nyújt  védelmet , a sperma pedig a hüvelybe kerül , amely nemkívánatos terhességet, illetve a nemi úton terjedő betegségek továbbadását okozhatja.
 
 

Lényeges szempontok vásárláskor

A fenti kellemetlenségek elkerülése érdekében, figyeljünk arra, hogy a gumi passzos legyen, ne legyen se túl kicsi, se túl nagy.
Ha pedig nem vagyunk magunkban biztosak, létezik egy EU-szabvány, miszerint az átlagos óvszernek 17,5 cm hosszúnak és 5,2 cm szélesnek kell lennie. Ez a szabvány kitér a gumi falának vastagságára is ami 0,04-0,08mm között van.
 

Női óvszerek

Mikor az óvszerről esik szó, általában a férfiak által használt óvszerre gondolunk elsősorban. Vannak azonban női óvszerek is, melyek egy olyan fogamzásgátló eszközök, amit nők számára terveztek, és ugyanúgy védelmet nyújtanak, bár kisebb százalékban (75 - 82%) a nem kívánt terhességtől és a szexuális úton terjedő betegségektől.
Használata talán minimálisan körülményesebb a hagyományos óvszerétól.
Két gyűrűje van, amely az egész hüvelyben helyezkedik el.
Síkosító anyagot szükséges alkalmazik felhelyezéséhez.
 

Előnyei

 • A nők számára hormonmentes fogamzásgátlást biztosít, ha partnere nem szeret óvszert húzni.
 • Biztonságot nyújt a nem kívánatos terhesség és a nemi úton terjedő betegségekkel szemben.
 • 7-8 órával az aktus előtt felhelyehezhető, nem szükséges hozzá pénisz.
 • Védi a hüvely belső és külső részét a fertőzésektől, és nem kell aggódni a lecsúszástól sem, így a sperma nem tud a hüvelybe jutni.
 • Terhesség és menstruáció alatt is alkalmazható.
 

Hasznos tippek

Vigyázni kell, azonban itt is a használat előtti felhelyezéssel, nehogy megsértsük vagy kiszakítsuk az óvszert.
Ne használjuk a férfi által használt óvszerrel együtt , mivel közös használatuk során kiszakadáshoz vezethet.
Esetleg ha valamilyen módon mégis kiszakad az óvszer, illetve a külső gyűrű a hüvelybe csúszik, vagy megcsavarodik, távolítsuk el és helyezzünk fel újat.
 

 Kosár

Az Ön kosara üres.

 Erről hallottál?

Iratkozzon fel hírlevelünkre! Online ügyfélszolgálat

Kérdése van?

Kollégánkat eléri a Skypeon keresztül!

Skype hívás
Az óvszer a történelem egyik leghasznosabb felfedezése, a biztonságos szex jelképe és az egyik légrégebben alkalmazott védekezési módszer. Különösen a fiatalok körében nagy népszerűségnek az óvszer, egyszerű használata, viszonylag kis mérete, és a használatának előnyei miatt a többnapos fesztiválok, nyaralások elengedhetetlen kelléke.


Az évek alatt az óvszer különböző típusai jelentek meg, mint az erekció támogatásáért felelős óvszer, a korai magömlés ellen használható késleltető óvszer, a vágyfokozó hatású forrósító óvszer, de ide sorolhatnánk az orális szex esetében előnyös ízesített óvszereket. Ez utóbbit két módon alkalmazzák a rendszeres használók: az egyikcsoport tagjai csak a péniszre húzott óvszeren keresztül hajlandóak belemenni az orális szexbe, míg mások a szex során használt óvszert eltávolítják, és az ízesített óvszer által maga után hagyott ízeket élvezik.

Természetesen a méreteket illetően is egyre több típusú óvszer létezik: a szabvány méretú óvszer 17,5 cm hosszú és 5,2 cm átmérőjű, melyek falának vastagsága 0,04-0,08 mm. Ettől léteznek nagyobb méretű (hosszabb és vastagabb) óvszerek, és szűkebb óvszerek is. Egyre nagyobb igény mutatkozik arra, hogy a megfelelő védekezés mellett az élvezet is a intezíven megmaradjon, ezt a vékonyfalú óvszerek biztosítják. A legdivatosabb darabok egyértelműen a foszforeszkáló neon óvszerek, amelyek fénnyel telítődve a sötétben fényt képesek kibocsátani.


A gumióvszerrel elkerülhető a nemkívánt terhesség, feltéve, hogy azt rendeltetésének megfelelően használjuk. Ezt mechanikus védelemnek hívjuk: egyszerűen az óvszer nem engedi a hüvelybe jutni a péniszből kilövellő ondót. Ha a sperma nem jut a hüvelybe, nem is termékenyíthet meg petesejtet, így eshet terhebe a nő. Előfordul a gyengébb minőségű óvszerek esetében, hogy a szex végén kellemetlen meglepetés ér minket: elszakadt! Az ilyen óvszerek használata kerülendő. Mi mindig arra törekszünk, hogy a lehető legjobb minőségű, legmegbízhatóbb óvszereket ajánljuk vásárlóinknak, ezért, az olcsó, gyenge anyagú gumikat nem tartjuk webáruházunkban. 

Időről időre felröppen a téma, amely kétségbevonja a gumik betegságekkel szembeni védelmezőségét. Elmondható, hogy több szexuális úton terjedő betegség akár nyállal is elkapható, vagy az intezív csókok közben megsérült szájon keresztül a vérrel fertőző betegségek is terjedhetnek, azonban ezek extrém esetek, jelenleg a legjobb, általánosan bárki számára elérhető, és a legnagyobb biztonságot nyújtó megoldásnak a gumi mutatkozik a nemi úton terjedő betegségekkel szemben. Minden szexuális kapcsolatban szükséges körültekintően eljárni, különösen igaz ez az ismeretlenekkel átélt egyéjszakás kalandokra.

A gumi életet menthet!

Törekedj Te is a biztonságos, és mégis élményt nyújtó szexre!

Biztonságos szex - óvszer

Az áruházunkban található óvszerek kialakításánál ezt a két szempontot tartották szem előtt: BIZTONSÁG és KÉNYELEM! Biztonságos óvszer, ami megvéd a betegségektől, védelmet nyújt a sérülésektől. Kényelmes óvszer, amely nem zavar, és amelyen keresztül is élvezheted a szexet. Ehhez arra van szükség, hogy a számodra, és partnered számára legmegfelelőbbet válaszd ki méretben, kialakításban, a síkosító anyag tekintetében. Ha nem megfelelő máretű óvszert használsz, az szakadáshoz, az óvszer lecsúszásához, vagy az élvezeti érték romlásához vezethet.

Az óvszerek hatásosságát nem befolyásolja sem a merevedést segító potencianövelő kapszulák alkalmazása, sem a erekciót támogató krémek, illetve pénisznövelő krémek használata. A legújabb késleltető sprayk és késleltető krémek már szintén olyan összetevőkből készülnek, amelyek nem roncsolják az óvszerek anyagát, azonban a késleltető hatás érdekében érdemes megvárni a készítmény felszívódását, mielőtt óvszert húzunk.

 Partnereink

Síkosítónak a szexet megkönnyítő, csúszós géleket nevezzük, melyek a pénisz, vagy valamilyen segédeszköz hüvelybe, vagy - anális szex esetén - ánuszba történő behatolását könnyítik meg a megfelelő síkosság biztosításával, és fokozzák az együttléttel elérhető gyönyört. Tapasztalatból tudjuk, hogy az élvezhető szexhez átlag feletti síkosság szükség. Síkosság nélkül az érzékeny részek, így a pénisz, a makk, a herék, női oldalról a hüvely, a csikló fájdalmasan fognak regálni az érintkezésre. Megfelelő síkosság nélkül a csikló stimulálása fájdalmas lesz, de a behatolás sem élvezhető anélkül. A megfelelő síkosságot a női hüvelyben található mirigyek hivatottak biztosítani az általuk termelt nedvekkel. A hüvely által termelt nedvek sokszor nem bizonyulnak elégségesnek a kielégítő szexuális aktushoz, illetve nem tudják azt az élvezetet nyújtani szex közben, amit a modern síkosítók.


A síkosítók összetételét tekintve 3 nagy csoportra oszthatók, ezek a vízbázisú síkosítók, a szilikonbázisú síkosítók, és a vegyesbázisú síkosítók. A vízbázisú síkosítók a leggyakoribbak, ionizálatlan vízből, ksi mennyiségű glicerinből és a síkosságért felelős bőrbarát anyagokból tevődnek össze. Jellemzőjük, hogy vízzel érintkezve oldódnak, könnyen és nyom nélkül eltávolíthatók a bőrről vagy akár a ruhaneműkről. Ezek a síkosítók a védekezés céljából használt óvszer anyagának szakítószilárdságát nem roncsolják, biztonságosan alkalmazhatóak óvszerrel eggyütt. Hátránya, hogy az idő múlásával a víz párolog, így a felvitt síkosítót gyakrabban kell pótolni szilikonbázisú társaihoz képest. A párolgást követően a bőrfelszínen maradó anyagok vízzel vagy nyállal történő higitásával ismét az az aktív síkosító hatás árhető el, mint a használat kezdetén.

A szilikonbázisú síkosító vizet egyáltalán nem tartalmaz, így a vízbázisú síkosítóval szemben nem szívódik fel, tartósabb síkosságot eredményez. Eltávolítása szappan használatával történik. Mivel vízálló, akár fürdőzés-zuhanyzás közben is használhatjuk. A szilikonbázisú síkosítókat nem ajánlott óvszerrel egy időben használni, mert roncsolhatják a gumi anyagát, ezzel növelik a szakadás veszélyét.

A vegyes bázisú síkosítók középútat jelentenek, ezek ugyanis a vízbázisú síkosítók és a szilikonbázisú síkosítók jó és rossz tulajdonságait egyaránt birtokolja, azonban lényegesen mérsékeltebben. Tovább tart, mint a vízbázisú síkosító, azzonban nem annyira végtelen, mint a szilikonbázisú. A gumióvszerrel lényegesen kíméletesebb, azonban egyszerre történő használatnál fokozott óvatosságra kell törekedni. Szex után eltávolítása nem jelent különsebb problémát.


A szexuális élet igényeinek kielégítése és a szexuális zavarok kezelése érdekében mára olyan vízbázisú síkosítók kerültek forgalomba, amelyek a síkosság biztosítása mellett valami extrát is nyújtanak. Ilyenek péládul az erekciós síkosítók, a késleltető síkosítók, a forrósító síkosítók, az anális síkosítók vagy az ízesített síkosítók. 

Mire használható a síkosító?

-   a szexhez szükséges megfelelő síkosság biztosítására, ezzel elkerülhető az érzékeny bőrfelületek egymáshoz tapadása, súrlódása, és kerülhető az fájdalom, intezívebb élvezet érhető el

-   a csikló stimulálásához orális szex során

-   egyes síkosítók segítenek a vágyfokozásában, az erekció támogatásában, a magömlés késleltetésében, a nemi szervek forrósításában, mellyel extra élményeket nyújtanak a szex során

-   fokozottan ajánlott anális szex során a kifejezetten erre a célra kialakított relaxáló síkosító használata a sérülések elkerülése érdekében, mivel az ánuszban nemi vágy hatására sem termelődik síkosságot biztosító váladék.

-   szexuális segédeszközök használatához

-   pénisz kézzel vagy szájjal való intezív stimulásához

Áruházunkban hűségpont rendszer működik!

Vásárlásai után a termékeknél és a kosárban feltüntetett mennyiségű hűségpontot kap. Ezeket a pontokat később levásárolhatja.